onsdag 30 november 2011

Sverige var fan är vi påväg???

Jag blir hjälplöst besviken och hederligt asförbannad.. Vad är det för jävla samhälle vi lever i. På väldigt nära håll har jag stött på du bubbelmoralens moderland.

En nära person har en längre tid försökt att få jobb via AMS. Nu har personen i fråga lyckats fixa en drömpraktin inom det yrke denne är universitets utbildad. AMS skulle stå för pendling då praktiken ligger på annan ort än den där aktuell bor. Nu onsdag!!!!! Alltså 5 dagar innan praktiken börjar får berörd reda på att AMS betalar ut pendlingsbidraget retoantivt?!?!? (stavning)... Alltså hallå redan här kan man stanna upp och fråga sig vad ams egentligen bidragit med i denna fråga.....
Vidare berörd person har inte haft jobb sedan aug och har snålat och sparat på den inarbetade lönen så den har räckt fram till NU!!! Nu får berörd nekande från soc om bidrag, AMS betalar ut en mindre summa på 4000-5000 kr som personen ska klara att betalar räkningar och leva av. Hur i HELA HELVET !!! Ska man få ihop räkningar, mat, pendling och uppehälle/levene i dubbla städer på 4000-5000 kronor..... SVARA mig gärna på det pappa staten.

Vad fan vinner engagerade, villiga, motiverade unga människor på att ens söka hjälp hos AMS eller soc????

Jag är så genomruttet besviken på allt vad samhället "ska" stå för. USCH jag skäms fan....

måndag 28 november 2011

jaha

det började nog redan igår fast vi inte tänkte på det.. sonen va vaken hela dan men däckade vid 17.30 tiden... inte så lyckat, men jag höll på att styra här hemma för fullt och trodde han kolla på bompa. men det gjorde han inte... han vaknade vid 20.00 och va vaken med oss en stund, vid 21.30 tiden somnade jag och sonen i vår säng.

på måndagar har vi ju lite sovmorgon här hemma då jag börjar 10. MEN jag hann att snoooza läääng, duscha och fixa lite och sonen sov fortförande.. jag anade att allt inte stod rätt till och mkt riktigt när jag skulle väcka honom va han brännhet och gick inte att få liv i.. så VAB va ett faktum. sonen vaknade 09,20, det har väl aldrig hänt. när han vaknat gick han raka vägen ner till soffan och kröp in under en filt och sitter där fortförande och myser....

vi har inte tid, ork eller lust att vara sjuka nu, vi ska ju på roligheter i slutet av veckan. på fredag åker jag, karln, sonen, min mormor och morfar till leksand och på lördag ska vi till tomteland... ska bli sååå kul, sova på hotell och gå omkring i den fina parken bland alla tomtar. på söndag firar vi vår blivande 3:åring. vi kommer ju inte att vara hemma den riktiga fördelsedagen så vi förfirar honom lite.

nehe nu ska jag ner och mysa med hjärtat mitt....

lördag 19 november 2011

hmmm

fruktansvärt missnöjd med min bloggs utseende och så suger jag på att fixa den... eller jag kan helt enkelt inte.. dålig på att ta kort nu för tiden är vi oxå så det finns inte många fina.... men men what a heck!?!?!?!

nu ska jag snart fixa te mig, ska ner på stan och träffa finfina mims för mat och bio.... ska bli så nice. igår hade vi tjejmiddag. supernice och trevligt, prata livet, allvaret och drömmar. sen skjutsade jag upp galningarna till borgen. de skulle på dansbandskväll... hade varit kul att hänga med, men det gäller att prioritera den närmsta tiden. har ju en hel del grejer framöver, så det får bli borgen för mig en annan gång. jag hoppas dock att de hade kul.

idag har jag inte gjort många knop, hjälpt till ytterst lite att stapla ved, målat i tvättstudag. men mest har jag legat i soffan och kollat på vinterstudion medans karln slitit skitmycket och fixat och styrt..... jämn könsfördelning här hemma..... jo jag vet och jag njuter av det!!!!

nehe fixa sig va det jag.....

onsdag 16 november 2011

SKÄMMAS!!!!!

just det birgitta veronika ahlin engdahl!!!!!!!

ja nu är jag tebax och förhoppningsvis kommer jag uppdatera lite oftare än typ var 3 månad.

våra liv rullar på, jonte har bytt förskola, vi och han stormtrivs på nya dagis. jag har fått reda på att jag får vara kvar till vår terminen oxå och det är ju skönt. just nu känns det som många saker rullar vår väg, trots att vi än igen haft en påfrestande sjukperiod men men thats life eller?

idag är det onsdag fast fredag för mig, jag har nämligen semester torsdag och fredag. ska bli så skönt, imorn ska jag måla i källaren och förhoppningsvis blir rellativt klar så vi kan få ordning på vårt kaosboende en gång för alla. på fredag är ju även karln ledig och då funderar jag på om vi ska åka till badhuset eller nått annat skoj.

idag cykla vi till dagis, jag på min cykel och jonte på sin, han är så duktig och kämpar på i vinter overall och allt.

nehe åter till planeringen och arbetsdagen. idag ska jag spela basket hela eftermiddagen ska bli skoj, hoppas jag i alla fall!!!!