fredag 24 februari 2012

Bångstyrig

Jaha idag va det dax för en titt på skorpan igen. Och inte den här gången heller va skorpan speciellt samarbetsvillig. La sig lite lägligt med ryggen utåt så sköterskan inte fick möjlighet att mäta som hon skulle, så det va bara att börja skaka på magen och visa vem som faktiskt bestämmer!!!
Allt såg så bra ut och det va en lättnad, har varit skapligt nervös inför detta besök pga alla sjukdommar jag haft sista tiden. Jag passade på att väga mig när vi ändå va där, det va ju typ 1,5 månader sen jag skrev in mig och vägde mig. Och kors i taket, trotts att jag känner mig fet som självaste julgrisen så hade jag gått ner 1 kg. Det gör ju inte så mkt med tanke på att jag redan är så stor. Men som sagt det är ju halva tiden kvar så vi får se vad vi hamnar på i slutändan..

Ikväll ska jag ut med jobbet och äta, får se vad jag vågar mig på att äta efter mina senaste mat bravader.. Men men ska bli trevligt...

onsdag 22 februari 2012

Urk!!!!

Ja urk, fy, blä och allt sånt säger jag. Igår va vi ju barnfria på kvällen, vi åkte till maxi och handla lite sen va vi slöa att bestämde att köpa med oss mat hem. Jag köpte kycklingtallrik med pomme och currysås... Det är så smarrigt.... Eller jag tyckte det till runt kl 22 igår kväll. Har genomlidit en natt utan mkt sömn och med hemska magsmärtor. Idag har jag legat däckad hela dagen förutom alla 420 000 besök på toa. Ringde 1177 och där konstaterade tillsammans att det handla om matförgiftning. Så nu ligger jag åter i min grop i sängen med vätskeersättning, vatten, avslagen läsk och yoghurt.

Nu hoppas jag på en natt med mer sömn.
Natti natti

tisdag 21 februari 2012

Renoverings tankar

Ja då va jag där igen då. Är sååå sugen på att göra om och fixa fint här hemma. Det är iof inget fel på hur det ser ut nu. Men jag skulle vilja göra om på övervåningen. En ganska omfattande "omgörning"..
Men.... Eftersom huset vi bor i inte är "vårt" så drar jag mig för att göra en så stor förändring och ta lån till nått som inte är vårt i slutändan.
Jag vill fixa till badrummet på övervåningen, flytta väggar, slå upp väggar byta ett fönster till två. Helt enkelt göra två barnrum till två barn istället för ett att dela på..
Jag är inte ett dugg förvånad att det börjar krypa i renoverings eggen just nu. Det va ju vid den här tidpunkten när jag vänta jonte som vi köpte lgh och börja renoveringen... Jag kan ärligt säga att jag är helt ensam om min ide att renovera då min man nästa braka när vi renovera i lgh. Men jag skyller allt på hormonerna och viljan att "boa".....

Jaja nog om det, idag fyller även bästa pappan och morfarn år. Ett stort grattis till dig...

tisdag 14 februari 2012

Sjukskriven

Äntligen ringde läkaren upp mig, sökte honom igår förmiddag ang sjukskrivning och nyss ringde han upp mig. Han sa att jag antagligen fått ett virus utöver bihålinflammationen. Och nu va vi där igen. Infon i sjukskrivningen ska innehålla vilken arbetsplats man har samt arbetsuppgift. Fem gånger fick jag upprepa var jag arbetar och vilken tjänst jag har. Och ändå sa han fel men nästan rätt när han upprepade mig efter femte gången. Ska bli intressant att se vad det står på sjukintyget.
Men men nu är jag i alla fall sjukskriven resten av veckan och jag hoppas verkligen att det ska räcka så jag blir bra igen.

Har jag sagt att jag är trött på det här eller??

måndag 13 februari 2012

Ja vad ska jag säga!!!!!

Ja vad ska jag göra.... Är fortförande täpt och svullen med lite värk i bihålorna. Ringde till vc för att prata om sjukskrivning men sköterskan kunde inte lova nått, hon skulle söka läkaren idag och imorn skulle jag ringa igen för att få besked.
Skulle läkaren strula funderar jag på att kontakta min bm och se om hon kan hjälpa mig. Jag måste ju för tusan få hjälp att bli fri från alla rackarns bacilusker en gång för alla.
Och inte nog med det jonte va lite geggig i ögonen igår kväll när jag natta honom. Vi avvakta tills nu på morgonen och visst va han igen geggad, inte så mkt men tillräkligt för att hålla honom hemma idag. Nu är han aningen rosaröd i ögonen men inget gegga så fortsätter det såhär får han allt gå till dagis imorn.

söndag 12 februari 2012

Strålande dag

Idag på fm va vi på min mormor och morfars land. Vi skulle kapa lite grenar på en björk. Morfar och M såga och slet medan mormor såg efter jonte, jag och brorsan höll i säkerhetslinan och va med och drog. Det gick bra och de grenar som skulle bort ligger nu på marken. Men lite gnissel blev det allt. Med första grenen gav linan efter och grenen landa där den absolut inte fick landa. På telekabeln, men inget hände som tur va och vi fixa till det ganska fort. Efter sågandet och slitandet blev det gofika i solen på verandan och efter det en promenad ner till sjön och lite traskande på isen.

Nu är jag klippt slut, ligger i soffan ochr bitter på mitt obefintliga Immunförsvar som bara förstör för mig. Mina killar åkte till badhuset med Freja och razmuz.

lördag 11 februari 2012

Bajs

Tänk att man kan bli så glad över bajs. Vår son har ju haft skapliga problem med bajseriet, det har gått så långt att vi måste ta till microlax och blöja. Men idag har han helt spontant gått och satt sig på pottan 2 gånger och bajsat.
Lyckan är stooooor här hemma och vi hoppas att sonen fortsätter bajserit nu.

Trevlig lördagkväll

Helg

Jaha lördag som oftast betyder familjedag, men inte idag eller iof de senaste veckorna. Mina killar har varit i sörsjön idag med gudfar Pierre och åkt pulka medan jag legat hemma i sängen och försökt kurrera mig. Men imorn är planen att åka ut till min m&m's land och fälla en björk och då är planerna att jag ska få följa med.

Igår blev sonen hämtad av mormor på dagis, innan vi hämta honom passa vi på att åka och handla lite inför maten. Det gick i ultrapid och tog knäcken på mig. Det va första dagen utanför dörren sen tisdag lunch.

Jag hoppas jag blir lite piggare nu framåt em så att jag kan ta mig ner till vardagsrummet och umgås med familjen.
Hur lång tid tar det tills man får liggsår????

torsdag 9 februari 2012

Det var skiiiiit länge sen

Ja det va väl alldeles för länge sen, jo jag vet MEN det har inte varit så mkt kul att skriva om. Vi har varit sjuka och sjuka och sjuka och just i skrivande stund ligger jag med bihålinflammation....

Men nog gnällt för vi har ju även nått underbart i våra liv.... Ja inte än men om ca 165 dagar, inte för att jag räknar ;) men då serrö då blir vi 4 i min underbara familj <3